חג החנוכה בפתח, ומכל מקום אפשר להריח כבר את ניחוח הסופגניות. אין ספק שסופגניות הן אחד מהמאכלים המפנקים ביותר, אך יש טובות יותר וטובות פחות. איך ניתן להבחין בין סופגניה איכותית לסופגניה תעשייתית ? כל התשובות מאת השף אשר מדר, מאסטר בקינוחים מזה 20 שנה והבעלים של קראנץ' –אצולת המאפים, בית מאפה בוטיק בראשל"צ.
חג החנוכה בפתח, ומכל מקום אפשר להריח כבר את ניחוח הסופגניות. אין ספק שסופגניות הן אחד מהמאכלים המפנקים ביותר, אך יש טובות יותר וטובות פחות. איך ניתן להבחין בין סופגניה איכותית לסופגניה תעשייתית ? כל התשובות מאת השף אשר מדר, מאסטר בקינוחים מזה 20 שנה והבעלים של קראנץ' –אצולת המאפים, בית מאפה בוטיק בראשל"צ.
רוצים עוד טיפים ומבחר מתכונים לחנוכה? הקליקו כאן
"אין ספק שבשוק המאפים בכלל ובשוק הסופגניות בפרט, קיים הבדל עצום בין יצור תעשייתי ליצור איכותי של קונדיטוריות קטנות בהן הכל נעשה בעבודת יד לבין יצור תעשייתי הנעשה עם שימוש בחומרי גלם זולים כמו שמן, מרגרינה, אבקות ובצק לבן פשוטים, כאשר המילויים של הסופגניות אינם מרוכזים אלא מהולים בחומרים אחרים.
כך למשל, הריבות התעשייתיות כוללות רק את נוזלי הפרי ולא את הנקטר (שעובר תהליך סינון ומשמש כחומר גלם למוצר אחר). גם הבצק התעשייתי הוא לרוב בצק לבן פשוט שמתייבש לאחר תקופה קצרה.
לעומת זאת, הסופגניות האיכותיות עשויות בעבודת יד מחומרי גלם עשירים כמו חמאה הולנדית, ריבות טהורות, שוקולדים איכותיים בריכוז גבוה וכו'. הבצק מועשר בחלמונים המקנים לו מראה צהבהב וטעם נמס בפה."
להלן כמה עצות להבחנה בין סופגניה איכותית לסופגניה תעשייתית על סמך המראה שלה:
הדרך הכי קלה לעשות את ההבחנה היא לפי מראה המילויים:
1. ריבה
אם צבעה הומוגני, בהיר ומעט שקוף, כנראה שמדובר בריבה תעשייתית. ריבה איכותית, לעומת זאת, היא בעלת מרקם וצבע לא אחידים וניתן לראות בה את חתיכות הפרי.
2. שוקולד לבן
אם צבעו בהיר, סביר להניח שלא מדובר בשוקולד טהור, אלא בכזה שמהלו אותו והוסיפו לו אבקת סוכר. שוקולד לבן טהור אמור להיות בעל צבע כהה חזק ומרוכז. כנ"ל לגבי ריבת חלב.
3. קרם פטיפייר
אם צבעו בהיר, סביר להניח שמדובר ביצור תעשייתי שמבוסס על פודינג זול ואבקות. קרם פטיפייר איכותי אמור להיות בעל צבע צהבהב עשיר בזכות השימוש בחלמוני ביצה.
לגבי הבצק, קשה להבחין בין בצק איכותי לזול על סמך מראה עיניים בלבד, אך חשוב לדעת שאם הוא כהה יותר, יכול מאוד להיות שזה בצק איכותי שהוסיפו לו חלומים וחמאה ביצור.
המאמר באדיבות: קראנץ-אצולת המאפים, המציעה לקראת חנוכה שי מתוק לחנוכה: סופגניות יפהפיות בשלל מילוים טעימים, החל מריבות קלאסיות ועד לחידושים מרעננים ומפתיעים. כשהכל, נעשה בעבודת יד , מחומרי גלם איכותיים ומרכיבים טבעיים בלבד. קראנץ' בן יהודה 6, ראשון לציון טלפון להזמנות: 03-9654444 (עושים גם קייטרינג לאירועים)