הגם אתם עוברים לארץ אחרת בכדי לחסוך בנסיעות העבודה ולספוג קצת חיים אחרים? אתם לא היחידים, אלפי ישראלים בשנה עוברים לעבוד בחו"ל יחד עם המשפחה בחיפוש אחר קידום, הקלה בהוצאות המחיה השוטפות, היקרות כל כך בארץ, ופריצה בתחומם בעבודה בחברה זו או אחרת.
הגם אתם עוברים לארץ אחרת בכדי לחסוך בנסיעות העבודה ולספוג קצת חיים אחרים? אתם לא היחידים, אלפי ישראלים בשנה עוברים לעבוד בחו"ל יחד עם המשפחה בחיפוש אחר קידום, הקלה בהוצאות המחיה השוטפות, היקרות כל כך בארץ, ופריצה בתחומם בעבודה בחברה זו או אחרת.
לוקחים את האישה או בת הזוג ומסדרים לה ויזת עבודה מקבילה או ויזה ללימודים. לוקחים את הילדים ורושמים אותם למערכת החינוך המקומית ומשתלבים בחברה במקום. אם זה אירופה או אוסטרליה ובעיקר ארצות הברית, רובנו לוקחים כמובן מאליו את ענין הביטוח הרפואי.
כיוון שכולנו נולדים למערכת בריאות ציבורית שבה יש תרופות רבות ממומנות או מסובסדות וניתן לראות רופא בחינם או בתשלום סמלי, אנחנו לא מודעים לזה שבהרבה מדינות הרפואה הציבורית מאוד מינורית ושצריך לעשות ביטוח רפואי בחו"ל לחברות ולפרטיים. כלומר, כחלק מהסידורים שלכם כשאתם מתארגנים לעבור למדינה אחרת למציאות קבועה כלשהי, גם אם קצרה וזמנית, יש לעשות מחקר מסודר של מערכת הבריאות שם בכדי לדעת למה להתכונן, וכמה יש לשלם..
ביטוח רפואי לרילוקיישן שונה מהותית מביטוח בריאות לאנשים שנוסעים לטיול, גם אם בפועל הזמן שהם מבלים מחוץ לארץ הוא זהה. בעיקר אם אתם יודעים מראש שתזדקקו לביקור רופא, או אם אתם בעלי ילדים קטנים, צריך לקחת בחשבון שביטוח רפואי כזה מכסה אתכם גם בנושא ביקור אצל רופא, מעקבי הריון ולידה, ניתוחים והדמיות ועוד. כאשר נוסעים לטיול הכיסוי ניתן לרוב על פנייה לטיפול בשעת חירום ולא על רפואה מונעת ועוקבת ועל טיפולים שגרתיים שאנשים שבשגרה צריכים.
לפני חתימתכם על חוזה הרי לוקיישן או לפחות לפני שאתם אורזים, יש לוודא מה היא ההשתתפות של מקום העבודה בביטוח הבריאות שלכם, לעיתים מקום העבודה יממן לכם ביטוח רפואי מלא ולפעמים רק חלקי ותצטרכו לקנות חלק ביטוחי משלים. ההצעות לביטוחים רפואיים רבות ומגוונות, כמספר החברות הנמצאות בשוק ויותר. הפוליסות של הביטוח שונות והכיסויים שהן מציעות שונים זה מזה ולכן כדאי לעשות קר שוק ולמצוא את הביטוח המתאים ביותר למצבכם הבריאותי והמשפחתי.
חשוב מאוד לסדר את עניין הביטוח לפני היציאה מהארץ בכדי לייצר שקט נפשי באזור זה של סידורים. גם ככה המעבר לארץ חדשה וההתארגנות ההתחלתית היא מאתגרת. יש למצוא מקום מגורים נוח ולפעמים מסגרות חינוך תואמות. יש ללמוד שפה חדשה ולהתרגל למנהגים מקומיים מוכרים פחות או יותר. ויש למצוא חברים חדשים לחלוק איתם את הזמן הפנוי. בנוסף לסידור העניין הביטוחי יש לעשות מחקר שוק קטן כדי להבין את מערכת הבריאות בארץ היעד ואיך היא פועלת, איך פונים לבית חולים ומי נושא בנטל הכלכלי של זה. אילו תרופות קונים לבד ועל אילו יש מרשם וכו'. בימים הראשונים שלכם בבת החדש כדאי מאוד לסקור את המרפאות הסמוכות, ולבקר בבתי החולים הסמוכים.
מה צריך להיות בביטוח רפואי לרילוקיישן: אתם צריכים לדאוג להופעתם של כמה פריטים מרכזיים בביטוח – ביקור אצל רופא משפחה ואפשרות לביקור אצל רופאים מומחים. כיסוי ניתוחים. כיסוי תרופות וכיסוי בדיקות. כמו כן, רבים הם אלו שתוך כדי שהייה בחו"ל גם מטיילים ולכן ראוי להוסיף גם ביטוח מטיילים לשוהים בחו"ל. וגם לבדוק איך אתם מכוסים בביקורי מולדת, האם אתם ממשיכים לשלם הוצאות ביטוח בריאות לישראל או כוללים הוצאות מיוחדות אלו בפוליסת הבריאות לשהייה בחו"ל.
אל תשכחו לבדוק את גובה ההשתתפות העצמית, כך תוכלו גם להשוות בין הצעה של חברת ביטוח אחת לאחרת. כמו מעבר בין קופות חולים, גם בתוכניות ביטוחיות אלו צריך לבדוק מה אורך תקופת ההמתנה או הותק בביטוח עד לניצול הכיסוי (בעיקר נכון למעקבי הריון וביטוחי שיניים). בכל מקרה כדאי לעבור על זה עם מישהו שיש לו סבלנות לקרוא את האותיות הקטנות. אם למשל הפוליסה רשומה בשפה שאינה בהירה לכם השיגו מתרגם שיעבור איתכם על הסעיפים השונים. ובאותו נושא, כדאי לכלול אפשרות להיוועץ עם רופא בעברית בתוך הביטוח גם.
ואחרי שקראתם את כל האותיות הקטנות ומצאתם את הביטוח הנכון והמתאים לכם מבחינה כלכלית ומבחינה בריאותית וגם מתאים למדינה שאליה אתם עוברים, אם זה סין ואם זה מקסיקו – אז העיקר שיהיה לכם הרבה הרבה בריאות ובהצלחה במקום החדש