מתכון למרק גולאש הונגרי.
באדיבות: "אדום אדום".
מתכון למרק גולאש הונגרי.
באדיבות: "אדום אדום".
רכיבים ל- 4-6 סועדים:
½ ק"ג קוביות צ'אך בגודל 1X1 ס"מ "אדום אדום"
3 כפות שמן קנולה
½1 בצל גדול קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות קטנות
מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
2 כפות שטוחות פפריקה מתוקה
קורט אבקת צ'ילי טחון
1 עלה דפנה
¼ כפית זרעוני קימל או קימל טחון
¼ כפית מיורן יבש או טרי
2 עגבניות קלופות מרוסקות (ניתן מקופסא 400 גר')
1 כף גדושה רסק עגבניות
6 כוסות מרק עוף
2 תפוחי אדמה בינוניים חתוכים לקוביות קטנות
להגשה: פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
* מחממים שמן בסיר כבד ומטגנים קלות את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ובוחשים מעט. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומטגנים עד להשחמה.
* מוסיפים את קוביות הפלפל הירוק והאדום וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מס' דקות ומתבלים. מוסיפים את העגבניות ורסק העגבניות ומטגנים כ- 10 דקות נוספות על להבה נמוכה.
* מוזגים לסיר את מרק העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה לנמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ- 3/4 שעה תוך שמירה על בעבוע בינוני קל.
* מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לבשל כ- ½ שעה נוספת עד לריכוך מלא של הבשר. אם הנוזלים מצטמצמים מדי ניתן להוסיף מעט מים לדילול התבשיל. לפני ההגשה משלימים טעמים מפזרים מעל המרק פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם מאוד.
להגשה:
המרק סמיך ועשיר ויכול להוות מנה עיקרית. מומלץ להגיש עם כיכר לחם שחור כפרי.