מתכון לחמין בסגנון פרסי.
באדיבות: השפים של מלון "גרנד קורט" ירושלים.
מתכון לחמין בסגנון פרסי.
באדיבות: השפים של מלון "גרנד קורט" ירושלים.
המצרכים:
700 ג' בשר בקר כתף
1/2 ק"ג עצמות
200 גר' חיטה
100 גר' גריסי פנינה
4 בצלים גדולים קצוצים
1 ק"ג לפת
קינמון, כורכום, מלח, פלפל
אופן ההכנה:
* משרים את החיטה והגריסים למשך הלילה.
* מסננים את החיטה והגריסים ומטגנים אותם קלות בשמן. מטגנים קלות את קוביות הבשר והעצמות במעט שמן.
* מניחים את הגריסים והחיטה בתחתית הסיר. מניחים מעליהם את הבשר והעצמות, מוסיפים את התבלינים ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומניחים על הפלטה למשך הלילה. בנפרד, פורסים את הבצלים ומטגנים עם מעט כורכום. שומרים את הבצל המטוגן בנפרד ומניחים אותו על החמין לפני ההגשה.