מתכון לחמין דיאטטי.
באדיבות: השפים של מלון "גרנד קורט" ירושלים.
המצרכים
700 ג' בשר הודו אדום, חתוך לקוביות גדולות.
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
4 גזרים מקולפים חתוכים לקוביות
4 קישואים חתוכים לקוביות
200 גר' שעועית לבנה
200 גר' חיטה
5 תפוחי אדמה קטנים למנה אישית
6 שיני שום
מלח, פלפל שחור, פפריקה
כופתאות פתית:
6 עיגולי פתית דל קלוריות מפוררים, 2 חלבונים של ביצה, בצל קצוץ דק מלח ופלפל.
אופן ההכנה
* משרים את השעועית למשך הלילה. מרתיחים את השעועית בסיר עם מים, ושופכים את המים לאחר הרתיחה.
* מניחים את השעועית והחיטה בתחתית הסיר, מעליהם את קוביות ההודו, היקרות החתוכים ותפוחי האדמה.
* מוסיפים את התבלינים – מלח ופלפל, פפריקה מתוקה, ושיני השום
* כופתאות פתית: מפוררים את הפתית ומערבבים עם החלבון, הבצל והתבלינים, מוסיפים מעט מים ויוצרים כופתאות אישיות. מניחים על החמין.
* מוסיפים מים לכיסוי. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כל הלילה.