מתכון קייצי ומרענן להכנת ארטיק מוס שוקולד מתאים גם להכנה עם הילדים.
באדיבות קונדיטוריית "חטאים מתוקים".
מתכון קייצי ומרענן להכנת ארטיק מוס שוקולד מתאים גם להכנה עם הילדים.
באדיבות קונדיטוריית "חטאים מתוקים".
מוס:
300 גרם שוקולד מריר
300 מ"ל שמנת מתוקה
600 מ"ל שמנת מתוקה
ציפוי:
500 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאת קקאו (ניתן להחליף בשמן רגיל)
אופן הכנה:
* ממיסים בקערה מעל בן מרי (קערה מעל סיר מים) 300 ג' שוקולד מריר ו 300 מ"ל שמנת מתוקה.
* מקציפים 600 מ"ג שמנת מתוקה לקצף רך.
* מעבירים מעט מהשמנת המוקצפת לשוקולד המומס כדי שהשוקולד לא יהיה חם מידי ומקפלים את השוקולד לשמנת המוקצפת בתנועות קיפול עדינות.
* מוזגים את מוס שנוצר לכוסות פלסטיק חד פעמיות ושמים באמצע מקל ארטיק.
* מכניסים להקפאה למשך הלילה.
כאשר ארטיקים קפואים מכינים את הציפוי.
ממיסים את השוקולד עם חמאת קקאו (או שמן) ושופכים לכלי עמוק. חותכים את כוס הפלסטיק, משחררים את הארטיק וטובלים בציפוי.
אפשר לקשט את הארטיקים המצופים בסוכריות צבעוניות, אגוזים, קוקוס וכד'.
את הארטיקים המוכנים שומרים במקפיא.