לקראת החגים מציגה 'גלידות פלדמן' מתכון פשוט להכנת קינוח גלידה חגיגי לארוחות החג שמעניק משמעות נוספת ל"תפוח בדבש" הקינוח – מפתיע ומרענן ומבטיח להפוך את ארוחת החג לכיפית במיוחד גם לילדים וגם למבוגרים.
לקראת החגים מציגה 'גלידות פלדמן' מתכון פשוט להכנת קינוח גלידה חגיגי לארוחות החג שמעניק משמעות נוספת ל"תפוח בדבש" הקינוח – מפתיע ומרענן ומבטיח להפוך את ארוחת החג לכיפית במיוחד גם לילדים וגם למבוגרים.
גלידת תפוח בדבש
רסק תפוחים:
רכיבים:
2 תפוחים מזן גרנד אלכסנדר או סמית'
1/2 כוס מים
1 כף סוכר
2-3 טיפות תמצית וניל
רצועות מ- 1/4 קליפת לימון
אופן ההכנה:
* מקלפים את התפוחים וחותכים לקוביות קטנות.
* מניחים את התפוחים בסיר עם המים, הסוכר, תמצית וניל וקליפת לימון.
* מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים עד שהתפוחים הופכים לרסק.
* מוציאים את קליפת הלימון, מורידים מהאש ומקררים.
גלידה בטעם וניל
מרכיבים:
1 שמנת מתוקה (פרווה)
200 גרם שוקולד לבן (פרווה)
מקל וניל – לא חובה
אופן ההכנה:
* מביאים לרתיחה את השמנת ומקל הוניל, מורידים מהאש ומצננים מעט [ל-50 מעלות].
* מוסיפים את השוקולד הלבן ובוחשים היטב עד להמסה מוחלטת. מקררים את התערובת במקרר למשך 6 שעות.
* מקציפים את התערובת לקציפה בהירה. מערבבים פנימה את רסק התפוחים, יוצקים לתבנית ומקפיאים.
אופן ההגשה
מניחים על צלחת הגשה 2 כדורי גלידה ויוצקים מעליהם דבש.
אפשר להגיש עם סלט פירות.