מתכון לקיץ: עוגת אפרסקים
המתכון באדיבות משק בן דור
מתכון לקיץ: עוגת אפרסקים
המתכון באדיבות משק בן דור
מרכיבים:
חמאה 150 גרם
מלח
לימון
קמח תופח 150 גרם
12 אפרסקי פיתה
3 ביצים
סוכר
קצפת להגשה
אופן ההכנה:
* חותכים את האפרסקים לקוביות ללא הקליפה, מערבבים עם סוכר, מיץ לימון ומניחים בצד.
* ממיסים את החמאה, באותו זמן מקציפים בכלי נפרד 50 גרם סוכר ו-3 ביצים עד לקבלת קרם. ממשיכים את הערבול עם הוספה של החמאה המומסת, 100 גרם סוכר, מעט מלח וקמח עד לקבלת תערובת סמיכה.
* מניחים בכלי אפייה נייר אפייה ויוצקים לקרקעית את האפרסקים ועליהם את תערובת הבצק. מנערים את הכלי לאחד את החומרים ואופים ב-180 מעלות למשך 45 דקות עד להשחמת העוגה.
* להוסיף קצפת מלמעלה בעת ההגשה.