המתכון באדיבות טחינה "הנסיך" מאת השף: חנוך בר שלום
המתכון באדיבות טחינה "הנסיך" מאת השף: חנוך בר שלום
חומרים
8 נתחי דג טרי, במשקל של כ-200 גרם כל אחד (מוסר,פרידה,לוקוס)
4 כפות שמן זית
מלח,פלפל
חומרים לרוטב
1/4 כוס שמן זית
1 בצל גדול קצוץ
3 פלפל שאטה חתוך גס
1 קופסת עגבניות שלמות משומרות (800 גרם) או 1 ק"ג עגבניות תמר קלופות
1 כף רסק עגבניות
מיץ מחצי לימון
1 כפית סוכר
מלח
פלפל לבן
11/2 כוסות טחינה מוכנה
הכנה
* להכנת הרוטב – מרסקים את העגבניות .
מחממים בסיר את שמן הזית ומטגנים את הבצל במשך כדקה.
מוסיפים את השום ומטגנים דקה נוספת .
מוסיפים את החומרים הנותרים ומבשלים כחצי שעה, עד לקבלת רוטב סמיך.
* להכנת הדגים- מתבלים את נתחי הדג במלח ובפלפל שחור. מחממים במחבט
רחבה את שמן הזית ומטגנים את נתחי הדג כדקה מכל צד . מעבירים לנייר סופג.
* יוצקים למחבט הטיגון את רוטב העגבניות ומביאים לרתיחה.מוסיפים לרוטב את הדגים המטוגנים וממשיכים לבשל כחמש דקות.
מניחים כל דג בצלחת הגשה, יוצקים את הרוטב ומוסיפים 2-3 כפות טחינה.