השף דודו גרינברג מ"מכללת השף" מציע מתכונים לט"ו באב, על בסיס פרי האהבה פסיפלורה.
פילה בקר ברוטב פסיפלורה בתוספת פירה שורשים ופסיפלורה ולמעוניינים באותה המנה בדגש בריאותי יותר, ניתן להחליף את פילה הבקר בפרגיות.
השף דודו גרינברג מ"מכללת השף" מציע מתכונים לט"ו באב, על בסיס פרי האהבה פסיפלורה.
פילה בקר ברוטב פסיפלורה בתוספת פירה שורשים ופסיפלורה ולמעוניינים באותה המנה בדגש בריאותי יותר, ניתן להחליף את פילה הבקר בפרגיות.
פילה בקר פרגיות ברוטב פסיפלורה
מצרכים לפילה:
4 יח' מדליוני פילה בקר בעובי 5 ס"מ
1/4 כוס שמן זית
מלח גס, פלפל שחור גרוס
מצרכים לרוטב:
מיץ מ-4 יח' פסיפלורה
2 גבעולי טימין
1/2 צ'ילי טרי קצוץ
1/2 כוס יין לבן
מלח, פלפל גרוס
2 כפות סוכר
מצרכים לפירה:
2 יח' שורש פטרוזיליה חתוכים
2 יח' שורש סלרי חתוכים
2 יח' תחתיות ארטישוק חתוכות
2 יח' תפו"א גדולים חתוכים
עלים מ-2 גבעולי טימין
50 גר' מחמאה
מלח, פלפל לבן
מיץ מ-2 יח' פסיפלורה ללא גרעינים.
אופן הכנה :
לפירה:
* לתוך סיר עם מים נכניס את הפטרוזיליה, סלרי, תפו"א ותחתיות ארטישוק ונבשל עד להתרככות מלאה של כל החומרים ונוריד מהאש.
* נסנן את המים ונמעך טוב את החומרים יחד עם המחמאה ולאחר מכן נעביר דרך מסננת על מנת לקבל מחית חלקה, נוסיף את הפסיפלורה, מלח ופלפל ונניח בצד.
לרוטב:
* נשים את כל החומרים בסיר קטן ונבשל עד שהרוטב מסמיך ומצטמצם ונניח בצד.
לפילה:
* נמרח את הפילה בשמן זית ונפזר בשני הצדדים מעט מלח ופלפל ונצלה במחבת או בגריל עד למידת העשייה הרצויה
להגשה:
* במרכז הצלחת נניח מדליון פילה בקר ולצידו נניח תחתית ארטישוק שהוקפצה בשמן זית וטימין ובתוכה נשים כף מהפירה, מלמעלה נזליף מעט מהרוטב ונניח גבעול טימין.
פרגיות ברוטב פסיפלורה
מצרכים לפרגיות:
8 יח' פרגית
1/2 חב' כוסברה
1/2 חב' פטרוזיליה
4 יח' שיני שום
50 גר' צנובר
100 גר' שקדים מולבנים
1/4 כוס שמן זית
מיץ מ-3 פסיפלורות ללא הגרעינים.
מלח , פלפל
הכנה לפרגיות:
* נכניס למעבד מזון את הפטרוזיליה, כוסברה, שום, צנובר, שקדים,שמן זית, פסיפלורה, מלח, פלפל ונטחן עד לקבלת מחית.
* ננקה טוב את הפרגיות משומנים עודפים ונמרח את הפרגית מהחלק הפנימי ונגלגל. בסיום הגלגול ננעץ קיסם על מנת שהגלילה לא תיפתח ונסגור במחבת חמה עם מעט שמן זית עד שהוא משנה את צבעו מכל הכיוונים. נעביר לתבנית אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות להמשך בישול למשך כ-15 עד 20 דקות.
להגשה :
* בצלחת מעורכת נסדר שני גלילות של פרגיות כאשר הן חתוכות באלכסון ומיושרות בצדדים על מנת שנוכל להעמיד אותן, בקצה נניח תחתית ארטישוק שהוקפצה בשמן זית וטימין ובתוכה נשים כף מהפירה, מלמעלה נזליף מעט מהרוטב ונניח גבעול טימין מעל.