מתכון להכנת מנה חמה ומשביעה של ספגטי ברוטב קציצות בשר בקלי קלות שהילדים תמיד אוהבים לאכול. באדיבות אליאב גולדנברג, שף רשת מסעדות 'ספגטים'
זמן הכנה: 40 דקות כולל בישול
מתכון להכנת מנה חמה ומשביעה של ספגטי ברוטב קציצות בשר בקלי קלות שהילדים תמיד אוהבים לאכול. באדיבות אליאב גולדנברג, שף רשת מסעדות 'ספגטים'
זמן הכנה: 40 דקות כולל בישול
חומרים דרושים:
1 חבילת ספגטי
להכנת הקציצות:
500 גר' בשר טחון
1 בצל לבן קצוץ
1 כף פירורי לחם
עלי בזיליקום קצוצים – לפי הטעם
מלח
לרוטב העגבניות:
1 קופסת שימורים של עגבניות מרוסקות
1 שן שום כתושה
2 כפות שמן זית
1 כוס מים
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
קציצות – מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הבזיליקום, פירורי לחם ובצל.
מכינים מהתערובות כדורים בגודל אחיד.
לרוטב – מחממים סיר ויוצקים לתוכו שמן זית ואת העגבניות. מתבלים את התערובת בשום ומלח. תוך כדי ערבוב מבשלים את העגבניות ונותנים להם להתרכך כ- 5 דקות. מנמיכים את האש ומוסיפים לסיר את המים.
את הקציצות שהכנו מוסיפים בעדינות לתוך הסיר. תהליך הבישול לוקח כ- 30 ד'. רגע לפני סיום מוסיפים את הספגטי המבושל ומערבבים היטב.