מתכון גורמה מאת השף בן נרושוביץ מ"מכללת השף": עוף שלם צלוי בלימון אורגנו וזיתים
מתכון גורמה מאת השף בן נרושוביץ מ"מכללת השף": עוף שלם צלוי בלימון אורגנו וזיתים
חומרים:
1 עוף שלם
חוט קשירה
2 כפות חרדל
300 גרם זיתים מגולענים
צרור אורגנו
3 לימונים
2 כפות לימון כבוש
ראש שום
2 בצלים
חבילה סלרי אמריקאי
1/4 כוס שמן זית איכותי
מלח פלפל
3 תפו"א בינוניים
אופן הכנה:
* מכינים מרינדה מכל החומרים ומשרים את העוף בתוכה למשך כחצי שעה.
* מכינים את העוף לצלייה על ידי הכנסת המרינדה לתוך החלל שבין העור לבשר ולתוך חלל הבטן וקושרים היטב.
* מניחים את העוף בתבנית בשכיבה על הגב מעל רשת וצולים בחום של 220 מעלות למשך כ-50 דקות.
* מפרקים את העוף לפי בשר חזה ורגל בהתאמה ומגישים.