השף שבי בכר, מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור" מציע מתכון שיכול ללוות כל מנה, וטעים בכל עונה: סלט פלפלים קלויים
השף שבי בכר, מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח"תדמור" מציע מתכון שיכול ללוות כל מנה, וטעים בכל עונה: סלט פלפלים קלויים
החומרים
2 יחידות פלפל אדום
2 יחידות פלפל ירוק
2 יחידות פלפל צהוב
לרוטב:
5 שיני שום קצוצות דק (אם יש לכם מועך שום, זה בדיוק הזמן להשתמש בו)
2 לימונים סחוטים
חופן בזיליקום חתוך לרצועות דקיקות
מלח, פלפל גרוס, סוכר
שמן זית וחומץ (רצוי בלסמי)
אופן הכנה:
* קולים את הפלפלים באש גלויה עד לחריכה מלאה של הקליפה (הכי פשוט- לשפד את הפלפל בשיפוד ולצלות מעל כירת הגז הדולקת)
* מעבירים את הפלפלים לכלי אטום למשך 15-10 דקות
* קולפים את כל הקליפה השחורה ומנקים את פנים הפלפלים מגרעינים
* חותכים לרצועות בעובי של פחות מס"מ
* מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים את התיבול.
* יוצקים את הרוטב מעל לרצועות הפלפל ומערבבים בעדינות
מומלץ לא לוותר על החומץ, הוא לא רק תורם לטעם, אלא גם משמר את הסלט לאורך זמן.