מתכון קליל לחבילות פילו וגבינת עיזים. באדיבות "מחלבות גד".
מתכון קליל לחבילות פילו וגבינת עיזים. באדיבות "מחלבות גד".
חומרים עבור 6 יחידות
1 חבילה מטבעות גבינת עיזים "גד"
6 עלי בצק פילו
4 כפות שמן זית
100 גר זית קלמטה יוני ללא חרצנים
6 עגבניות מיובשות בשמן זית חצויות
12 עלי מרווה
תבנית אפייה עם שקעים או 6 כוסיות אפייה מאלומיניום חד פעמי.
אופן ההכנה:
* מסדרים שלושה עלי פילו זה על זה מורחים במעט שמן זית בעזרת מברשת. בעזרת סכין חדה מחלקים לשישה ריבועים ,מסדרים במרכז כל ריבוע חצי מטבע של גבינת עיזים, שני זיתים מגולענים, חצי עגבנייה מיובשת ועלה מרווה.
* סוגרים כל ריבוע לחבילה ע"י הידוק הפינות כלפי מעלה ומניחים בתבנית השקעים, אופים בחום בינוני 180 מעלות למשך 20 דקות לקבלת צבע זהוב.
* מומלץ להגיש עם כוס ציזיקי צונן.
*בצק הפילו נותן מעטפת קלה ועדינה לטעמי הגבינה ושאר חומרי המילוי,מנה מאד יפה ועדינה