לכבוד חג ט"ו בשבט, מתכון צבעוני וחגיגי באדיבות: קבוצת 'NATALI' – יצרנית ומשווקת עוגות איכות.
לכבוד חג ט"ו בשבט, מתכון צבעוני וחגיגי באדיבות: קבוצת 'NATALI' – יצרנית ומשווקת עוגות איכות.
החומרים:
2 עלי פילו
2 כפות חמאה מומסת
2 כוסות פירות יבשים חתוכים לקוביות : משמש, תאנה, שזיפים, תמרים.
1 כוס אגוזי מלך קצוצים
3 כפות דבש
2 כפות סוכר חום
1/2 כוס יין לבן יבש
מעט חמאה
אופן ההכנה:
* מכינים את המילוי לדפי הפילו: מבשלים על אש נמוכה כ- 10 דקות את הפירות, האגוזים , הדבש והיין מוספים סוכר חום ובוחשים עד להמסה ועד שהפירות מתרככים.
* חוצים את עלי הפילו לריבועים רחבים ומברישים בחמאה. מניחים חצי מכמות המלית במרכז העלה, לאסוף את הקצוות ולאגד אותם יחד(כמו פרח) להניח על נייר אפייה.
* אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות צלזיוס, במשך כ-8 דקות או עד שהבצק מזהיב. מגישים חם . אפשר להוסיף כדור גלידה וניל.