מאת: שף/קונדיטור ערן שוורצברד, מנחה קורס קונדיטוריה בביה"ס "בישולים"
מאת: שף/קונדיטור ערן שוורצברד, מנחה קורס קונדיטוריה בביה"ס "בישולים"
קונפי לימונים
רשימת חומרים:
4-5 יח' לימון חתוך לרבעים וללא גרעינים
1 ק"ג מים
500 גרם סוכר
אופן הכנה:
1.מרתיחים את רבעי הלימון במים חמים שלוש פעמים (בין רתיחה לרתיחה מסננים וממלאים במים נקיים ומרתיחים שוב).
2.לאחר הבישול מניחים את רבעי הלימון בסיר יחד עם הסוכר ומים ומביאים לרתיחה ומבשלים כשעה וחצי על אש בינונית נמוכה.
3.מקררים ומניחים במקרר עד לשימוש.
סירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1/2 כוס מיץ לימון
עוגת לימון
מתאים ל- 4 מיני קייק
100 גרם מרציפן
90 גרם קונפי לימון
130 גרם סוכר
1 מקל וניל
זסט מ- 2-3 לימונים
250 גרם ביצים
200 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
180גרם חמאה מומסת
210 גרם חלבון
40 גרם סוכר
אופן הכנה:
* מניחים במג'ימיקס מרציפן , קונפי לימון, סוכר וטוחנים.
* חוצים את המקל וניל ומוסיפים את הגרגירים לבלילה, זסט לימון ומערבבים.
* מוסיפים ביצים בהדרגה.
* מוסיפים את היבשים.
* מוסיפים את החמאה הרכה תוך כדי ערבוב.
* בקערת מיקסר מקציפים את החלבון והסוכר למרנג, ומקפלים למסת העוגה.
* מערבבים את התותים עם מסת העוגה ומכניסים לתבנית 3/4 גובה
* אופים בחום של 170 מעלות כ- 20 דק'.
* מצננים ומרטיבים בסירופ.