טארט פירות האקזוטי הינו טארט שחציו אפוי ועסיסי וחציו השני מוקצף ומעוטר בפירות ארצנו הטריים והמשובחים.
טארט פירות האקזוטי הינו טארט שחציו אפוי ועסיסי וחציו השני מוקצף ומעוטר בפירות ארצנו הטריים והמשובחים.
המתכון באדיבות מיקי שמו
רשימת החומרים לבצק:
1/4 כוס סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
1/2 1 כוס קמח
1/2 כפית אבקת אפיה
אופן ההכנה:
* מערבבים את החמאה והסוכר.
* מוסיפים ביצה ומעט מהקמח ומערבבים 10 שניות במהירות בינונית .
* מוסיפים את הקמח במהירות איטית/בינונית עד קבלת בצק .
* מכניסים למקרר בניילון לשעה.
* מרדדים לעובי 1/2 ס"מ ומכניסים לתבנית הפאי ומכניסים למקרר לשעה.
רשימת החומרים לקרם שקדים:
100 גרם שקדים טחונים
100 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 ביצה
2 כפות קמח
1 כפית רום לבן
אופן ההכנה:
* מקציפים שקדים,סוכר וחמאה כ-10 דקות.
* מוסיפים ביצה ואת שאר החומרים עד קבלת קרם אחיד.
* ממלאים את תבנית הפאי עם הבצק הפריך.
* אופים ב- 170C כ-20 דקות.
* מקררים.
רשימת חומרים לקרם וניל מוקצף:
1 מיכל שמנת מתוקה
1 סוכר וניל – שקית של 10 גרם
3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
* מקציפים לקצפת במרקם רך ויציב.
* ממלאים מעל הבצק הפריך והקרם שקדים האפויים ומעטרים בפירות: תות שדה,קיווי,
אננס וכו'.
זיגוג חם:
1 שקית ג'לי בזק נטרלי +1/2 2 כוסות מים.