מתכון לשבועות: בצק עלים במילוי חצילים, עשבי תיבול, גבינת פטה וחלמון.
המתכון באדיבות מקס גונצ'רוב שף רשת OLIVE
מתכון לשבועות: בצק עלים במילוי חצילים, עשבי תיבול, גבינת פטה וחלמון.
המתכון באדיבות מקס גונצ'רוב שף רשת OLIVE
החומרים
בצק עלים קנוי
2 יחידות חצילים בינוניים
שן שום אחת
כף פטרוזיליה קצוצה
כף בזיליקום קצוץ
120 גרם גבינת פטה מגורדת
ביצים
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
* קולים את חצילים בתנור עד להפיכתם רכים.
* מקלפים ומצננים את הפילטים במסננת על מנת להוריד נוזלים מיותרים.
* מרסקים את החצילים בעזרת מזלג.
* מוסיפים גבינת פטה,פטרוזיליה ובזיליקום.
* מגרדים את השום.
* מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
* מערבבים הכול לתערובת אחידה.
* חותכים בצק עלים לריבועים בגודל של 12 ס"מ.
* במרכזם מניחים את תערובת החצילים.
* מקפלים את דפנות הבצק בצורה של פיצה אך יש להקפיד על צורה מרובעת.
* מניחים במרכז חלמון.
* מברישים את דפנות המאפה בביצה טרופה.
* מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות למשך 10-15 דקות (תלוי בסוג התנור).
* מגישים עם סלט עלים רענן מטובל לפי הטעם.