מתכון לבבקה שמרים גבינה באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה
מתכון לבבקה שמרים גבינה באדיבות הקונדיטורית מירי ארזי מרשת מתוקה
הכנת בבקה שמרים גבינה: (כמות ל 2 תבניות בבקה – קוטר 20, עם חור במרכז, גובה 5 ס"מ)
בצק הבבקה הוא בצק שמרים קראנצ', שזהו בצק כרוך עם קיפולי חמאה, להלן מתכון פשוט יותר לעשייה ביתית של בצק שמרים בריוש מתוק :
הבצק :
שמרים טריים 1 קובייה – ממיסים את השמרים בחלב במיקרו לכמה שניות עד איחוד
חלב 100 מ"ל
סוכר 3/4 כוס – מערבבים במיקסר את החלב, שמרים, קמח, ביצים וסוכר כ 5 דקות על מהירות נמוכה
ביצים מס' 1 4 יח'
קמח לחם 1 קילו
חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות 400 גרם- מוסיפים את החמאה לאט לאט אל המיקסר עד שכולה נבלעת בבצק
מלח 1 כפית – מוסיפים ומעבירים למהירות בינונית ללישה של 3 דקות עד יצירת בצק רך וגמיש.
מעבירים את הבצק לקערה ומניילנים, אפשר להתפיח לילה במקרר או שעה וחצי בטמפ' חדר עד הכפלת הנפח.
בינתיים יש להכין את המלית :
גבינת כנען יבשה 400 גרם טורפים את כל הרכיבים היטב עד מרקם חלק, ומקררים מעט.
גבינה לבנה 9% 500 גרם
סוכר 3/4 כוס
חלמונים 3 יח'
אינסטנט פודינג וניל 1/3 חבילה
קורנפלור 2 כפות
* מרדדים במשטח מקומח את הבצק למלבן, למרוח את מלית הגבינה על 3/4 בצק. מגלגלים את הבצק ל"נחש" הדוק, וחותכים לשושנים בעובי 5 ס"מ.
* מסדרים בתבנית משומנת בחמאה את השושנים פתוחות לכיוון החוץ צמוד, ומתפיחים כ 45 דקות עד הכפלת הנפח.
* מורחים ביצה טרופה עם מעט חלב ואופים בתנור חם ב- 175 מעלות כחצי שעה, או עד שהעוגה תפוחה ושחומה. מורחים מי סוכר (יחס שווה של סוכר ומים ) על העוגה בעודה חמה ומצננים על רשת.