מתכון לשבועות: טארט גבינה בסגנון כנאפה
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה
מתכון לשבועות: טארט גבינה בסגנון כנאפה
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה
רכיבים לבצק:
160 גר' חמאה
250 גר' קמח
70 גר' סוכר
1 ביצה
רכיבים למלית :
250 גר' ריקוטה ללא מלח
150 גר' גבינת תום מגורדת גס
4 חלמונים
1 כפית וניל
300 גר' איטריות קדאיף
100 גר' חמאה מומסת
חצי כוס פיסטוק קצוץ גס
כוס סוכר
1 כוס מים
מי ורדים לפי הטעם
אופן הכנה:
* מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים. מוסיפים את הסוכר והוניל ומערבבים שוב.
* מוסיפים את הביצים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
* מחממים תנור ל-160 מעלות.
* מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט
* מערבבים בקערה את הגבינות עם החלמונים והוניל. מורחים את התערובת על קלתית הבצק
* מערבבים בקערה את הקדאיף עם החמאה עד ציפוי אחיד של האיטריות ומסדרים מעל הגבינה.
* מפזרים את הפיסטוקים ואופים בחום בינוני 160 מעלות כ 20 דקות, עד שהאיטריות מזהיבות.
* בנתיים מרתיחים את המים עם הסוכר, מנמיכים ומצמצמים עוד כ רבע שעה עד שנוצר סירופ סמיך, מוסיפים את מי הורדים ומצננים מעט
* ממש לפני ההגשה יוצקים בעדינות את הסירופ על הטארט החם ומגישים מיד
ניתן להכין את הטארט מבעוד מועד ולשמור בקרור, לפני ההגשה מחממים מעט ויוצקים את הסירופ.