מתכון לשבועות: קיש עגבניות ים תיכוני
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה
מתכון לשבועות: קיש עגבניות ים תיכוני
באדיבות הקונדיטורית יוספה בן כהן מרשת הקישריה
רכיבים לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ
למילוי:
סלסלה קטנה של עגבניות שרי
250 גר' כדורי לאבנה בשמן (או לאבנה רגילה אך יש לבחור בגבינה מהסוג הקשה יותר שלא תהיה נוזלית(
1/2 כוס עלי זעתר טריים
רכיבים לרויאל:
1 שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
150 גר' גבינת ריקוטה
אופן הכנה:
* מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
* מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
* מחממים תנור ל-160 מעלות.
* מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.
* מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
* מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה..
* את עגבניות השרי צולים בתנור עם מעט שמן זית מלח גס ופלפל שחור. כאשר הקליפה מתבקעת ומשחירה מוציאים מהתנור ומצננים
* מסדרים מעל הקלתית את עגבניות השרי לסירוגין עם הלאבנה. אם משתמשים בכדורי לאבנה חוצים אותם ל 2 אם משתמשים בלאבנה רגילה- יוצרים גבעות גבינה בין העגבניות בעזרת כפית. מפזרים זעתר מעל הכל ויוצקים את הרויאל.
* אופים את הקיש כ 45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.