באדיבות שף קונידיטור אפרת ריכטר ממסעדת כרמים במושב סגולה
באדיבות שף קונידיטור אפרת ריכטר ממסעדת כרמים במושב סגולה
תבנית קפיצית 26
לבסיס:
125 גר' עוגיות חמאה בטעם שוקולד
50 גר' חמאה מומסת
לטחון את העוגיות לפרורים (אבקה) לערבב היטב עם החמאה
לרפד את התבנית בצורה אחידה (להקפיד מאוד בחיבורים של התבנית).
מצרכים לעוגה:
750 גר' גבינת שמנת בטעם טבעי (30% לפחות)
1 כוס סוכר
2 כפיות קונפלור (לא גדושות)
400 גר' שוקולד לבן איכותי
4 ביציים
320 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
* שמים בקערת המיקסר גבינה וסוכר מערבבים היטב עד שהסוכר נמס, עוצרים ומוסיפים קורנפלור, מערבבים היטב עד שכל הגושים נעלמים.
* ממיסים את השוקולד (הלבן) במיקרוגל או ומוסיפים לבלילה תוך כדי ערבוב איטי (כשהמיקסר פועל)
* טורפים את הביצים בנפרד ומוסיפים לבלילה, לבסוף מוסיפים את השמנת החמוצה מערבבים היטב היטב עד שהבלילה חלקה לגמרי.
* שופכים את הבלילה על הבסיס המוכן ומכניסים לתנור, רצוי לאפות את העוגה עם אדים בתנור, להכניס לתחתית התנור תבנית עם מים רתוחים (מלאה עד החצי).
אפיה:
שעה ראשונה ב-160 מעלות חצי שעה שעה נוספת ב-100 מעלות.
להוציא את העוגה כשהמרכז עדיין רוטט מעט העוגה תתייצב בחוץ.
כשהעוגה מתקררת להכניס ללילה (לפחות) למקרר לפני הציפוי.
ציפוי
200 מ"ל שמנת מתוקה (38% לפחות)
170 גר' שוקולד מריר איכותי
30 גר' שוקולד חלב איכותי
להביא שמנת לכלי רתיחה לשפוך על השוקולד לערבב היטב ולשפוך על העוגה להחזיר את העוגה למקרר עד להגשה.