באדיבות: ליאורה אקוקה גולדברג יועצת ומנחה סדנאות לתזונה בריאה.
באדיבות: ליאורה אקוקה גולדברג יועצת ומנחה סדנאות לתזונה בריאה.
חומרים
1 חבילת טופו טבעי אורגני
2 כפות גבישי קוזו לעיבוי רטבים
2 כפות מיסו בהיר (פולי סויה ומלח ים שעברו תהליך תסיסה כשנה או יותר ועשירים בחלבונים ואינזימים)
1 כפית שמן שומשום כהה
עירית – גבעולים לקישוט
אופן ההכנה
* לייבש את הטופו היטב לחצות לחצי ולחתוך לרצועות מלבניות לייבש עם מגבת נייר.
* במחבת חם להוסיף טיפה של שמן שומשום ולהניח את מלבני הטופו מספר דקות עד שצבעם זהוב ולהניח על נייר בצדליצור ערמה של מלבני טופו בצד
* הכנה לרוטב – בכוס לשים 2 כפות מיסו וגבישי קוזו ולהמיס בכוס מים פושרים – לערבב היטב עד שהגבישים והמיסו נמסים
* לחמם את השמן הנותר במחבט חם להקפיץ רצועות ג'ינג'ר כדקה עד לקבלת ארומה חזקה, להוסיף את המיסו והקוזו ומים ליצירת רוטב סמיך .
* לערבב כמספר דקות 2-3 דקות – להוריד מהאש מיד כדי שהרוטב לא יתקשה .
* בצלחת עמוקה ורחבה להניח את מלבני הטופו הזהובים ולשפוך את הרוטב מעל ולקשט בגבעולי עירית או בצל ירוק
היפנים משתמשים במיסו במרקים בעיקר בתחילת הארוחה כדי להקל על העיכול של הארוחה – המיסו מרגיע את מערכת העיכול – את המיסו אפשר להשיג בחנויות הטבע במדפים למוצרי אוכל מהמזרח הרחוק.