באדיבות השף דודו אטמוזגין לנספרסו
באדיבות השף דודו אטמוזגין לנספרסו
רכיבים:
תחתית הטארט:
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה
100 גרם קמח
40 גרם שקדים
קורט מלח
1 חלמון
גנאש שוקולד
125 גרם שמנת מתוקה
12 גרם גלוקוז
100 גרם שוקולד מריר (באיכות גבוהה)
15 גרם חמאה
40 מ"ל קפסולת שוקולד–מנטה של נספרסו
קישוט
60 גרם חמאה
125 גרם סוכר
30 גרם חלב
25 גרם גלוקוז
80 גרם פולי קקאו גרוסים
אופן ההכנה:
הכנת הטארט
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח אבקת הסוכר החמאה ואבקת השקדים מערבבים עד שנוצר פירורים
- מוסיפים את החלמון ממשיכים לעבד עד שמתגבש
- עוצרים מניילנים ושולחים למקרר לשעה.
- פותחים את הבצק לעובי של 3 מ"מ ואופים אפייה מלאה כ 20 דקות לפחות
הכנת הגנאש
- בקלחת שמים את השמנת המתוקה והגלוקוז ומביאים לרתיחה.
- ממיסים במיקרוגל את השוקולד בפולסים קצרים
- שופכים את השמנת על השוקולד המומס
- מכבים את האש ומוסיפים את החמאה מערבבים עד להמסה וקבלת קרם אחיד מוסיפים את תערובת הקפה שוקולד-מנטה של NESPRESSO ומערבבים
יוצקים את הגנאש לתוך הטארטלט .
ומכניסים למקרר להתייצבות.
הכנת הקישוט
- בקלחת ממיסים חמאה וסוכר מוסיפים את החלב והגלוקוז מבלים תוך בחישה מתמדת
- מוציאים מהאש, מוסיפים את פולי הקקאו ומערבבים.
- על מגש תנור שמים נייר אפיה ושופכים את התערובת. לוקחים נייר נוסף שמים על התערובת ובעזרת מערוך מיישרים לשכבה דקה.
- אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ 10 דקות
- מקררים ושוברים לחתיכות (שומרים בכלי סגור)
מוציאים את הטארטלט מהמקרר ושמים את קישוט פולי הקקאו.