חג החנוכה הלוא הוא חג האורים בפתח. רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת בתי הקפה ביגה מציע מתכון מנצח וחגיגי שיאפשר לכם להרשים את האורחים בסופגניות טעימות שיקצרו מחמאות רבות.
חג החנוכה הלוא הוא חג האורים בפתח. רן בן דוד הקונדיטור הראשי של רשת בתי הקפה ביגה מציע מתכון מנצח וחגיגי שיאפשר לכם להרשים את האורחים בסופגניות טעימות שיקצרו מחמאות רבות.
חומרים:
1 קילו קמח.
50 גרם שמרים טריים.
200 גרם סוכר.
200 גרם חלב.
30 גרם ברנדי.
6 ביצים.
מקל קינמון.
10 גרם מלח (כפית).
150 גרם חמאה רכה.
שמן לטיגון.
ריבה למילוי.
אבקת סוכר לפיזור מעל.
אופן ההכנה:
משתמשים בוו לישה, שופכים קמח לקערת המיקסר מוסיפים שמרים ומערבבים היטב. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, מערבלים הכל במהירות נמוכה עד קבלת בצק אחיד. מוסיפים מלח ומערבלים במהירות גבוהה, שוב עד לקבלת בצק אחיד וחלק, מוסיפים חמאה ומערבלים עד שנטמעת היטב בבצק.
מטפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו. לאחר שהכפיל את נפחו, מחלקים את הבצק ל-30 ומגלגלים ל-30 כדורים. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות, ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחו שוב.
מחממים שמן טיגון בסיר ומטגנים צד אחד עד להזהבה והופכים ומטגנים גם את הצד השני. ממלאים בריבה ומפזרים מעל אבקת-סוכר.