כן, סופגניות זה משמין, מאוד משמין. אבל איך אפשר לעבור את חג חנוכה בלי סופגנייה ? "שמרית" מציעה: מתכון להכנת סופגנייה מיני. משמין אבל פחות.
כן, סופגניות זה משמין, מאוד משמין. אבל איך אפשר לעבור את חג חנוכה בלי סופגנייה ? "שמרית" מציעה: מתכון להכנת סופגנייה מיני. משמין אבל פחות.
החומרים לבצק (לכ-35 סופגניות מיני):
½4 כוסות קמח לבן (630 גר')
1 שקית שמרית (50 גרם)
1 שקית משפר לאפייה ביתית (50 גרם)
½ כוס סוכר לבן (100 גר')
4 ביצים מס' 2
1 כף תמצית וניל
3 כפות ברנדי/רום
1 כפית מלח
¼ כוס שמן (50 גר')
¼ כוס מים (60 גר')
שמן לטיגון עמוק
למילוי:
ריבת תות איכותית, ריבת חלב, ממרח שוקולד
לקישוט:
אבקת סוכר, ממרח שוקולד, פונדנט
טיפ להזרקת ריבה: ניתן להשתמש בבקבוק פלסטיק לחיץ כמו לרטבים.
אופן ההכנה:
* שמים במערבל את כל חומרי הבצק פרט למים ולשמן. מוסיפים את השמן והמים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ומעט דביק וזה בסדר.
* מכסים ומשהים שעה במקרר.
* מחלקים ומכדררים את הבצק ל-35 חתיכות בגודל כדורי פינג-פונג ומניחים על מגש משומן .
* מתפיחים לפחות שעה ומחממים שמן בסיר (לפחות 3 ס"מ עומק).
* מרימים את הסופגניה בעזרת כף שטוחה משומנת והופכים בעדינות לתוך השמן החם (180°C) ומטגנים דקה מכל צד עד להזהבה.
* מניחים את הסופגניות על גבי נייר סופג, מזריקים מיד את המילוי ומפזרים אבקת סוכר.
טיפ:
טמפרטורת שמן נכונה לטיגון: לאחר חימום השמן מכניסים כף עץ לשמן, אם יש בועות קטנות סביב כף העץ – השמן מוכן לטיגון.