מתכון לחנוכה ולכל השנה: לביבות תירס וגבינה צפתית. באדיבות תנובה.
מתכון לחנוכה ולכל השנה: לביבות תירס וגבינה צפתית. באדיבות תנובה.
החומרים:
2 ביצים מופרדות לחלבונים ולחלמונים
1 גביע יופלה לבן 1.5% שומן
1 כוס גרגרי תירס מבושלים (או מקופסה)
1/2 כוס קמח תופח
1 קופסה (200 גרם) גבינה צפתית מעודנת 5% מסדרת פיראוס חתוכה לקוביות קטנות, מעורבבת במעט קמח ו/או פירורי לחם.
2 כפות בצל ירוק קצוץ
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן לטיגון, שמנת תנובה להגשה- אם רוצים
אופן ההכנה:
* טורפים היטב את החלמונים ומערבבים עם שאר החומרים.
* מקציפים את החלבונים ומערבבים ביד קלה עם התערובת.
* במחבת כבדה מחממים שמן על אש בינונית, יוצקים לביבות בכף מטגנים באיטיות צד אחד, הופכים ומטגנים באיטיות צד שני עד גוון זהוב. הגישו חם וטרי עם שמנת חמוצה תנובה.