מתכון מיוחד לחנוכה: סופגניות במילוי שוקולד לבן. באדיבות תנובה.
מתכון מיוחד לחנוכה: סופגניות במילוי שוקולד לבן. באדיבות תנובה.
חומרים לכ-30 יחידות
1 ק"ג קמח מנופה
1שקית שמרים טריים (50 גרם)
6 ביצים
1 כוס חלב תנובה
1/4 כפית מלח
2/3 כוס סוכר
למילוי:
250 גרם שוקולד לבן חתוך לקוביות
1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית במתיקות מעודנת או שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
אופן ההכנה:
* המילוי: בסיר קטן מחממים יחד את השוקולד הלבן והקצפת תוך כדי ערבוב עד להמסת השוקולד. מסירים מהאש, מעבירים לכלי סגור ומצננים במקפיא לפחות חצי שעה.
* הבצק: שמים בקערת מערבל את כל החומרים לבצק ומשתדלים להכניס את המלח בנפרד מהשמרים ולא בקרבתם. לשים בוו לישה 5 דקות במהירות נמוכה לקבלת בצק אחיד. במידה והבצק יבש מידי מוסיפים מעט חלב. מעבירים לקערה ומכסים בניילון נצמד. מתפיחים כ- 20 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
* הכנת הסופגניות: מניחים את הבצק על גבי משטח מקומח ומוציאים ממנו את האוויר ע"י תפיחות קלות. מרדדים את הבצק לעלה בעובי כ- 0.6 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. מניחים במרכז כל עיגול בצק חצי כף שוקולד קפוא, מקפלים פנימה את שולי הבצק ומגלגלים מעט ליצירת כדור עגול. מכינים באותו האופן את יתר הכדורים ומניחים על גבי משטח מקומח כשהם מכוסים במגבת. מתפיחים כ- 15 דקות. מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק לחום בינוני – גבוה (175 מעלות). מעבירים את הכדורים אל השמן (כ- 3-4 סופגניות בכל פעם), מכסים את הסיר ומטגנים כ-2-3 דקות או עד שצד אחד מזהיב. הופכים צד וממשיכים לטגן ללא המכסה כ-3 דקות לפחות. מוציאים אל צלחת עם נייר סופג ומצננים מעט. מחממים את המילוי שנותר במיקרוגל ומקשטים את הסופגניה בזיגוג שוקולד לבן.
* מגישים באותו היום או מקפיאים מיד. להפשרה מחממים תנור לחום בינוני ואופים כ- 10 דקות.