נשר מאלט, מבית טמפו, מציעה מתכון מיוחד לראש השנה: עוגת דבש ובירה שחורה.
נשר מאלט, מבית טמפו, מציעה מתכון מיוחד לראש השנה: עוגת דבש ובירה שחורה.
הרכיבים הדרושים לשתי תבניות מוארכות של 30 ס"מ:
4 ביצים
1 כוס סוכר
1 כוס דבש
2/3 כוס שמן
1 כוס בירה שחורה נשר מאלט
2 תפוחים בינוניים, קלופים, מגורדים גס
3 כוסות קמח תופח
1 שקית אבקת אפיה
קורט מלח
1 כפית קינמון טחון
½ כפית ציפורן טחון
¼ כפית אגוז מוסקט מגורד
לציפוי (לא חובה): 50 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
הערה: כדאי ונוח להשתמש במקצפת יד במהירות נמוכה בשלבים 1-3.
* מערבבים יחד את הביצים והסוכר כמה שניות.
* מוסיפים שמן + דבש + בירה וטורפים היטב.
* מוסיפים את התפוחים וטורפים היטב.
* מנפים יחד את הקמח + אבקת אפיה + מלח ומוסיפים בהדרגה לנוזלים בכף עץ.
* מוסיפים את התבלינים.
* משהים כרבע שעה.
* מחממים תנור לחום בינוני. לפני שמעבירים לתבנית, בוחשים שוב.
* אופים 25-30 דקות עד שנוצר קרום חום.
* מורידים את הטמפרטורה לבינוני-נמוך ומסדרים על העוגה את האגוזים.
* אופים עוד 20-30 דקות (חום בינוני-נמוך) עד שקיסם יוצא נקי ויבש.