המתכון באדיבות נטע מור, שפית קונדיטורית של מרכז האירועים "קסיופיאה" בהרצלייה פיתוח.
המתכון באדיבות נטע מור, שפית קונדיטורית של מרכז האירועים "קסיופיאה" בהרצלייה פיתוח.
ארנצ'יני –סופגניות אורז -כ- 20 כדורים
חומרים לכדורי אורז- סופגניות:
כוס ורבע אורז עגול לסושי
2 כוסות ורבע מים רותחים
כף וחצי חומץ אורז
כף וחצי סוכר
קורט מלח
20 פרלינים של שוקולד מריר 60 אחוז
3 ביצים טרופות
כוס פנקו
שמן לטיגון
חומרים לרוטב טופי מייפל:
רבע חבילה מחמאה או חמאה
כוס ושלושת רבעי כוס סוכר חום
כוס ורבע סירופ מייפל
מעט תמצית וניל טובה, קורט מלח
כוס ושלושת רבעי כוס שמנת מתוקה פרווה או חלבית
רבע כוס חלב
אופן הכנת סופגניות האורז:
בקערה מערבבים חומץ אורז, סוכר ומלח.
בסיר רחב קולים מעט את האורז, מוסיפים לו את המים שהרתחנו מבעוד מועד, מכסים בנייר כסף, מורידים את הלהבה למינימום ומבשלים כחצי שעה עד שגרגירי האורז רכים.
מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מערבבים שוב את חומץ האורז והסוכר ומוסיפים אותם לאורז שבקערה, מערבבים ומקררים את התערובת.
מומלץ בשלב זה לעבוד עם כפפות לטקס וקערה קטנה של מים. מרטיבים ידיים ומעבדים מעט את התערובת. ניתן לעשות זאת גם במערבל מזון עם וו גיטרה. יוצרים מהתערובת כדורים, משטיחים אותם, שמים פרלין במרכז וסוגרים את הכדור – כך שיוצאת מעין "סופגנייה" ממולאת. כל העת מרטיבים את הידיים כדי שלא ידבק לאורז. מגלגלים את הכדורים בתערובת הביצים ובפנקו. מחממים שמן ומטגנים עד להזהבה.
אופן הכנת רוטב הטופי:
שמים בסיר את המחמאה, סוכר חום, מייפל, תמצית וניל ומלח. מחממים מעל אש קטנה עד להמסת כל המרכיבים. מוסיפים שמנת וחלב בזרם דק ומחממים מספר דקות עד למסה הומוגנית. מורידים מהאש ומעבירים לקערה. מחכים שהתערובת תתקרר עד לטמפרטורת החדר.
מגישים לשולחן את הסופגניות ולצדן את הרוטב.