באדיבות צחי בוקששתר, שף מסעדת Black Bar N' Burger הכשרה בירושלים.
המתאבנים של צחי מוגשים בשלוש גרסאות:
באדיבות צחי בוקששתר, שף מסעדת Black Bar N' Burger הכשרה בירושלים.
המתאבנים של צחי מוגשים בשלוש גרסאות:
האופציה הבשרית:
מתאבן בשרי וחגיגי המהווה יריית פתיחה לארוחת חג מושלמת.
חומרים ל-4 מנות
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.
חומרים למילוי
1 ק"ג בשר טלה
80 גרם פטרוזיליה
21 כפית פפריקה גרוסה
21 כפית מלח
21 כוס בצל חי
אופן ההכנה
לוקחים 2-3 תמרים לכל אורח, בממוצע. חורצים בצד. מרחיקים את הגלעין וממלאים באחת המליות, ממלאים בנדיבות. מסדרים על נייר אפיה בתבנית, כשהפתח כלפי מעלה. אופים 9 דקות בחום גבוה, לפחות 180 מעלות. מצננים שלוש דקות ומגישים.
האופציה החלבית המלוחה:
מתאבן חלבי ומלוח, תקרובת מעולה לאירוח חגיגי.
חומרים ל-4 מנות
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.
למילוי
גבינת שמנת. מומלץ בחום – גבינת שמנת המצופה בצל של 'ניצן' (כשרות: חת"ס)
מעמולים – הגרסא המתוקה.
יכול לשמש כמתאבן וקינוח לא באותה הארוחה
חומרים ל-4 מנות
10-12 תמרים לחים מזן מג'הול או לחלופין משמשים מיובשים.
למילוי
קוצצים דק שקדים ואגוזים בכמויות שוות, מוסיפים מעט דבש או סילאן תמרים.
בתיאבון ושייתמו אויבינו…