מתכון לראש השנה: עוגת דבש עם תפוחי עץ. באדיבות רולדין
מתכון לראש השנה: עוגת דבש עם תפוחי עץ. באדיבות רולדין
מרכיבים
תבנית עגולה בקוטר 21 משומנת בספריי שמן
העוגה:
150 גרם סוכר (43 כוס)
230 גרם קמח (1+ 32 כוסות קמח)
1 כפית שטוחה אבקת קקאו
1 כף סודה לשתייה
150 מ"ל שמן (43 כוס)
4 כפות דבש
2 ביצים XL
4 כפות ריבת תות
1 כפית שטוחה ציפורן
1 כפית שטוחה קינמון
120 מ"ל מים (21 כוס מים )
ציפוי:
3 תפוחי גרנד סמית בינוניים קלופים וחתוכים לפרוסות דקות
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
העוגה:
* מחממים את התנור ל-165 מעלות
* מערבבים בקערה ריבה, סוכר ודבש ומניחים בצד
* מרתיחים את המים והשמן ומוסיפים את תערובת הדבש והריבה
* טורפים עד קבלת מסה אחידה, מצננים ומעבירים לקערה
* מוסיפים בהדרגה את הביצים, הקמח והתבלינים תוך כדי ערבוב
* יוצקים לתבנית.
* חוצים את התפוח לשניים ומוציאים את הליבה
* חותכים לפרוסות דקות ומפזרים מעל העוגה בצורת מניפה על כל שטח העוגה.
* מערבבים יחד את הסוכר והקינמון ומפזרים מעל העוגה
* אופים במשך 45-50 דקות.
* מוציאים ומצננים כ-30 דקות ומצפים בשכבה דקה של דבש
* מצננים שוב ומגישים