לקראת ראש השנה "מחלבות גד" מציעה מתכון: טרט ריקוטה תפוחים ודבש
לקראת ראש השנה "מחלבות גד" מציעה מתכון: טרט ריקוטה תפוחים ודבש
מתכון לתבנית פאי בקוטר 26
חומרים לבצק :
200 גרם קמח
100 גרם חמאה
קמצוץ סוכר
קמצוץ מלח
1 ביצה
למילוי:
3 חלמונים
60 גרם סוכר
200 גרם ריקוטה גד 5%
100 גר גבינת מסקרפונה גד
1 תפוח עץ גרנד (ירוק וחמצמץ )
2 כפות דבש לזיגוג .
הכנת הבצק :
* מעבדים את החמאה עם הקמח והמלח במג'ימיקס כ-30 שניות.
* מוסיפים את הביצה ומעבדים עד לקבלת גוש בצק חלק ואחיד.
* עוטפים ומניחים במקרר כשעה.
הכנת המילוי:
*מקציפים במיקסר את החלמונים בתוספת הסוכר למשך כ-3 דקות עד קבלת קרם בהיר ותפוח, מוסיפים לקערה את גבינת הריקוטה והמסקרפונה ומקציפים דקה נוספת לקבלת מסה אחידה וחלקה.
* קולפים את התפוח,חוצים ומסלקים את הליבה עם הגרעינים ופורסים לפרוסות דקות ביותר.
* שומרים במקרר.
הכנת הטארט :
* מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי 5 מ'מ ומרפדים את התבנית ,מקפידים לרפד גם את הדפנות ולא להשאיר חורים בבצק.מעבירים את התבנית המרופדת למקפיא למשך 15 -30 דקות.מחממים תנור ל-160 מעלות.
* שופכים את תערובת המילוי לתבנית עם הבצק ומורחים אותה באופן שווה.
* מסדרים על התערובת את פרוסות התפוח בצורת מניפה עד לכיסוי מלא של העוגה.
* אופים כ-35 דקות.
* מוציאים מהתנור ומורחים בעזרת מברשת את הטארט בשתי כפות דבש שחוממו 10 שניות במיקרוגל,מחזירים לתנור ל-5 דקות אפיה נוספות,מקררים ומגישים.