באדיבות השף ברק חורש- מחלבות טרה.
מתכון לתבנית משפחתית (אלומיניום בגודל בינוני) או 6 מנות אישיות
חומרים:
1 ליטר (4 יח') שמנת מתוקה 38% של טרה
14 גרם ג'לטין (1 שקית)
חצי כוס סוכר
2 פקקים תמצית ווניל
רבע כוס חלב 3% של טרה
7 כפות דבש/ סילן
אופן הכנה:
* ממיסים את הג'לטין בחלב
* שמים בסיר את השמנת המתוקה ותערובת החלב ומרתיחים.
* מוסיפים את הסוכר ותמצית הווניל, מערבבים היטב, מכבים את האש ומצננים קלות.
* מוזגים את הדבש לתבניות האישיות (כף וקצת) או לתבנית המשפחתית (את כל הכמות) ומפזרים על כל שטח פני הכלי
* מוזגים על הדבש את הפנקוטה
* מכניסים למקרר למשך 4 שעות לפחות או עד שהפנקוטה מקרישה
* הופכים את הפנקוטה על צלחת ומגישים
המלצת השף:
* ניתן לערבב את הדבש בפנקוטה לפני המזיגה לכלים
* להגיש את המנה לצד פרי טרי