באדיבות שמרית גולדברג, שפית הבית של ניופאן גורמה.
באדיבות שמרית גולדברג, שפית הבית של ניופאן גורמה.
חומרים לבצק
300 גר' קמח
200 גר' חמאה
80 גר' אבקת סוכר
20 גר' סוכר
1 ביצה
קורט מלח
גרידת לימון
להברשה
2 כפות ריבת משמש חלקה
למלית
3 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
20 גר' חמאה
3כפות דבש
למניפת התפוחים
4 תפוחים ירוקים
3 כפות סוכר
1/4 כפית קינמון
להברשה-
4 כפות ריבת משמש חלקה
אופן ההכנה :
לבצק
* שמים בקערת המיקסר חמאה, סוכר, אבקת סוכר, גרידת לימון וביצה, מעבדים בעזרת וו בצורת גיטרה.
* כאשר מתקבלת תערובת קרמית מוסיפים קמח ומלח ומערבבים כדקה. שומרים את הבצק במקרר כחצי שעה.
* מרדדים את הבצק בעזרת מערוך ומעבירים לתבנית פאי משומנת.
* מהדקים את הבצק לדפנות התבנית על מנת לקבל עובי אחיד של הבצק. מכסים בנייר כסף ומניחים שעועית יבשה כמשקולת ואופים אפייה כרבע שעה.
* מוציאים מהתנור, מסירים את הנייר ומברישים את הבצק בשתי כפות ריבת משמש המומסת במיקרו.
למלית
* מחממים במחבת את החמאה עד להמסה, מוסיפים את קוביות התפוחים והדבש ומאדים קלות כ 10 דק'.
* מסננים את הנוזלים , מצננים ומניחים על הבצק.
למניפת התפוחים
* מקלפים וחותכים את התפוחים לפרוסות דקיקות ומסדרים אותם כמניפה מעל המלית.
* מפזרים מעל את הסוכר והקינמון ומברישים בריבת משמש מומסת.
מכניסים לתנור ל- 180 מעלות ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.