לרגל ראש השנה ותקופת החגים יד מרדכי מציגה מתכון חגיגי ועשיר לשולחן החג: סלט ירוק עם פירות וקרוטונים מתובלים פריכים ברוטב דבש מפרחי בר.
לרגל ראש השנה ותקופת החגים יד מרדכי מציגה מתכון חגיגי ועשיר לשולחן החג: סלט ירוק עם פירות וקרוטונים מתובלים פריכים ברוטב דבש מפרחי בר.
לסלט:
1 חבילה עלי בייבי
פרי העונה – למשל קוביות מנגו, גרגירי רימון, רבעי תאנים
1 צי'לי טרי – טבעות דקיקות- לאוהבי פיקנטי
1 לימון מגורר על פומפיה (הקליפה הצהובה)
4 כפות שקדים פרוסים קלויים קלות בתנור
לרוטב:
2 כפות דבש מפרחי אקליפטוס או דבש מפרחי בר (עפ"י טעמכם האישי) "יד מרדכי"
2 כפות תרכיז רימונים (להשיג בחנויות תבלינים)
1 כף שמן זית לתיבול מעודן "יד מרדכי"
41 כפית מלח
הכנת הרוטב: מערבבים את כל החומרים יחד
לקרוטונים:
כל סוג של לחם, חתוך לפרוסות דקות- ככוס פרוסות
21 כפית קצח
21 כפית מלח גס
21 כפית גרעיני כוסברה גרוסים
1 כף שמן זית לתיבול מעודן "יד מרדכי"
הכנת הקרוטונים: על תבנית אפיה מרופדת בנייר מערבבים הכל. אופים בْ180 10 דקות.
הכנת הסלט
* מכינים את כל החומרים מראש.
* סמוך להכנה מערבבים את הירקות, הפירות והרוטב, בעזרת הידיים כך שהרוטב יעטוף יפה את הסלט.
* מגישים בצלחות אישיות, או בקערה יפה ומפזרים מעט קרוטונים ושקדים על כל מנה.