באדיבות היועץ הקולינארי גיא פרץ מ"הרודיון" – גן אירועים קולינארי בראשון לציון.
באדיבות היועץ הקולינארי גיא פרץ מ"הרודיון" – גן אירועים קולינארי בראשון לציון.
חומרים (4 מנות):
4 יח' שוק אווז
400 גר שומן אווז
4 ענפי טימין
8 שיני שום טריות
קורט מלח גס
קורט פלפל גרוס
½ כוס ריבת תפוזים
½ כוס יין אדום
מקל קינמון
אופן ההכנה:
* צולים על מחבת חמה את שוקי האווז כ דקה מכל צד להזהבה
* ממיסים את שומן האווז ומוסיפים את התבלינים ,הטימין והשום
* מניחים בתבנית אפייה ויוצקים מעל את השומן, מכסים בנייר פרגמנט ונייר כסף
* מכניסים לתנור ל-8 שעות בטמפ' 80 מעלות צלזיוס.
* מסננים מהשומן, מחממים את היין וריבת התפוזים עם מקל הקינמון
* יוצקים מעל האווז ומכניסים לתנור לעוד ½ שעה בטמפ' 160 מעלות
* מגישים על מצע פירה ומקשטים עם ענף טימין