באדיבות: ה"קישריה" המתמחה בהכנת קישים.
באדיבות: ה"קישריה" המתמחה בהכנת קישים.
בצק פריך מתוק לקלתיות
200 גרם חמאה קרה
300 קמח מנופה
1/2 כפית מחית מקלות וניל
80 גרם סוכר
1 ביצה טרופה
* להכניס למעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה, לעבד עד קבלת פירורים ולהוסיף את הביצה, לעבד עוד כמספר שניות, עד איחוד החומרים.
* לעטוף בניילון נצמד ולקרר כשעתיים.
* לרדד את בצק לעובי של כ 3-4 מ"מ ולרפד את התבנית בבצק.
* לאפות ב 160 מעלות כ-15 דקות.
מלית דבש ושוקולד לבן
150 מל' שמנת מתוקה
400 גרם שוקולד לבן
200 גרם דבש
* להרתיח את השמנת המתוקה ולצקת על השוקולד הלבן
* להוסיף את הדבש ולערבב היטב
* לצקת על הקלתית האפויה ולהכניס למקרר.
קישוט קרמל
60 גרם סוכר
50 גרם מים
125 גרם שמנת מתוקה
15 גרם חמאה
* ממיסים בסיר את המים והסוכר עד לקבלת קרמל
* מוסיפים בזהירות את השמנת הרותחת
* מערבבים היטב
* מצננים מעט ומוסיפים את החמאה
* מצננים לטמפ' החדר, לערבב מידי פעם.
* לצקת על מילוי השוקולד שהתקשה למחצה
* ובעזרת קייסם ליצור צורות
* להחזיר לקירור עד התייצבות.