באדיבות חן מיכאלוביץ', שפית צ'וקה בוטיק מתוקים
באדיבות חן מיכאלוביץ', שפית צ'וקה בוטיק מתוקים
מתכון קאפקייקס
כמות: 36 יחידות קאפקייקס (3 תבניות שקעים)
חומרים לעוגה:
3/4 1 כוסות קמח מנופה
2 כוסות סוכר
6 ביצים
200 גרם חמאה בטמפ' חדר
1/2 1 כוסות חלב
2 כפיות תמצית וניל איכותי
2 כפיות שטוחות של סודה לשתייה
1 כפית מלח
קרם קינמון ודבש (36 יחידות)
300 גרם חמאה בטמפ' חדר
6 כוסות אבקת סוכר מנופה
3 כפות חלב
3 כפות תמצית וניל איכותית
3 כפות קינמון
דבש לזיגוג
אופן הכנה:
להכנת הקאפקייקס:
* לחמם תנור ל- 170 מעלות.
* להעביר לקערת מיקסר את כל המרכיבים, ולערבב עד לקבלת בלילה אחידה.
* לסדר בתבניות השקעים עטרות נייר, ולצקת את הבלילה עד ל – 3/4 גובה.
* לאפות כ- 15 דקות, עד לקבלת קאפקייקס זהוב.
* להמתין עד שהקאפקייקס יתקררו, על מנת לצפות בקרם קינמון ודבש.
להכנת הקרם:
* במיקסר עם גיטרה, מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר, עד לקבלת קרם אוורירי.
* מוסיפים חלב, תמצית וניל וקינמון, עד לקבלת קרם אחיד.
* מצפים את הקאפקייקס המקוררות בקרם, מומלץ לעשות זאת עם שק זילוף וצינטר למראה מרשים ומקצועי.
* מזגגים בעדינות מעט דבש וקינמון.
יש להגיש את הקאפקייקס בטמפרטורת החדר.
טיפים:
* קאפקייקס הינה עוגה אישית בעלת חיי מדף קצרים יחסית- יומיים. לכן ניתן לאפות את הקאפקייקס מראש, ולהקפיא ללא הציפוי, בקופסא הרמטית.
* בכל פעם שרוצים להגיש יש להפשיר את הקאפקייקס בטמפ' החדר כשעה-שעתיים, ואז לצפות ולקשט בסמוך לזמן ההגשה.
* ניתן לקשט את הקאפקייקס בקישוטים אישיים ומיוחדים כאוות נפשכם, או בדמויות ברוח החג, העשויות מבצק סוכר כמו דבורה, תפוח רימון.