שמרית גולדברג שפית הבית של קריאולי, המשווקת את האביזרים למטבח של קיצ'נאייד אקססוריז, מציעה: מתכון למאפינס לח ועסיסי המתאים לט"ו בשבט. ניתן לגוון לפי הטעם עם הפירות היבשים.
שמרית גולדברג שפית הבית של קריאולי, המשווקת את האביזרים למטבח של קיצ'נאייד אקססוריז, מציעה: מתכון למאפינס לח ועסיסי המתאים לט"ו בשבט. ניתן לגוון לפי הטעם עם הפירות היבשים.
חומרים ל- 24 מאפינס
100 גר' חמאה מומסת
2 ביצים שלמות
1 כוס מיץ תפוזים
400 גר' ממרח תמרים
3/4 כוס סוכר דמררה
1/4 כפית מלח
1 כפית קינמון
2 כוסות קמח תופח
100 גר' שזיפים יבשים קצוצים גס
100 גר' תמרים יבשים קצוצים גס
100 גר' משמשים יבשים קצוצים גס
150 גר' אגוזי מלך קצוצים
תבנית מתאימה לאפיית מאפינס.
אופן ההכנה:
* בקערת המיקסר שמים את החמאה המומסת, סוכר, ביצים, מלח, ממרח תמרים ומיץ התפוזים, מערבבים במהירות נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
* מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח התופח והקינמון, מערבבים כדקה עד שהקמח נבלע בתערובת.
* מחלקים את התערובת שנתקבלה לתבנית המאפינס המשומנת קלות בספריי שמן.
* דוחסים לכל יחידת מאפינס מתערובת הפירות היבשים ומעל מפזרים אגוזי מלך.
* אופים בחום בינוני ב-180 מעלות, בתנור שחומם מראש כ- 30 עד 40 דקות.