המתכון באדיבות השף צ'רלי פדידה ל'סוגת'
המתכון באדיבות השף צ'רלי פדידה ל'סוגת'
מצרכים ל 6 מנות
1 נקטרינה
1 שזיף
1 אפרסק
1 תפוח עץ
4 כפות סוכר גולדן של "סוגת"
20 גרם חמאה
1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
מצרכים לפירורים הפריכים:
1 כוס קמח
½ כוס סוכר גולדן של "סוגת"
½ כפית קינמון
100 גרם חמאה
1 כפית שקדים טחונים
אופן ההכנה:
* מכינים את הפירורים הפריכים – מכניסים למעבד המזון קמח, סוכר, קינמון ושקדים טחונים ומפעילים לערבוב החומרים היבשים. מוסיפים קוביות מן החמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורי בצק.
* חותכים את הפירות לשישיות.
* מחממים מחבת עם חמאה, ומקפיצים את הפירות למשך 2 דקות.
* מוסיפים סוכר גולדן וג'ינג'ר וממשיכים להקפיץ עוד כ 2 דקות ומסירים מהאש.
* ממלאים את תערובת הפירות בכלים הרצויים (פיירקס או תבנית אישית).
* מפזרים על הפירות את פירורי הבצק ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 170 מעלות, עד שהבצק מזהיב.
* מגישים חם, מומלץ עם גלידת וניל איכותית.