באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
חומרים:
8 שוקי עוף (פולקה)
6 כפות שמן קנולה או תירס
¾ כף קארי
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
1 בצל לבן חתוך לקוביות קטנות
1 שן שום קצוצה
פחית של חלב קוקוס
½ כוס יין לבן
2 כפות כוסברה קצוצה
מלח גס
פלפל גרוס טרי
חומרים לפיתה:
500 גרם קמח מנופה
חצי כפית מלח
40 גרם שמרים יבשים
חצי כפית סוכר
מים פושרים על פי הצורך
אופן ההכנה:
* מחממים מחבת עם השמן.
* משחימים את העוף עד להזהבה יפה מכל הצדדים.
* מוציאים את העוף מהמחבת ומניחים בצד.
* באותו השמן מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים שום וג'ינג'ר ומטגנים כדקה נוספת. מחזירים את העוף למחבת, מוסיפים יין לבן ומשאירים את המחבת כמה דקות עד לצמצום היין. מוסיפים את חלב הקוקוס ואת התבלינים ומבשלים במשך כ-30 דקות – עד להתמזגות הטעמים והתבלינים.
* מפזרים את הכוסברה הקצוצה.
* מגישים חם על מצע של אורז לבן או נודלס.
הכנת הפיתה:
* מניחים את הקמח בקערה ויוצרים גומה במרכז. במרכז הגומה מניחים את השמרים, ¼ כוס מים פושרים וסוכר ומערבבים את הנוזלים בעדינות.
* אחרי 5 דקות מוסיפים מלח ומערבבים עם הקמח.
* מוסיפים מים בהדרגה ( בערך כוס מים) ולשים עד לקבלת בצק אחיד והומוגני.
* נותנים לבצק לנוח 20 דקות במקום חמים, לאחר מכן לשים שוב, ומניחים למשך 10 דקות מנוחה נוספות.
* בינתיים מחממים על הגז ווק סיני, כאשר הווק הפוך והצד הקמור מונח כלפי מעלה.
* מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים (במשקל 30 גרם כל אחד) ופותחים עם הידיים או במערוך על משטח מקומח.
* אופים את הפיתות על הווק הלוהט למשך דקה עד להזהבה.