מתכון לסעודה מפסקת: מרק מלפפונים קר
באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
באדיבות השף צ'רלי פדידה, המנצח על Olive Leaf שבמלון "שרתון" תל אביב
חומרים:
6 מלפפונים קלופים וחתוכים גס
2 שיני שום קצוצות
פרוסת לחם לבן ללא החלק החיצוני
1 כוס יוגורט
3 כפות מיץ לימון
1 כף שמיר קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
1/3 כוס שמן זית
אופן ההכנה:
* מכניסים לקערה גדולה את המלפפונים, השום הלחם הלבן, שמן זית, מלח, פלפל ומיץ הלימון.
* מערבבים מעט ומכניסים למקרר למנוחה של שעתיים (כדי שכל הנוזלים מהמלפפון יצאו ויתמזגו עם שאר המרכיבים).
* מעבירים למעבד מזון ומוספים יוגורט.
* טוחנים עד לקבלת מרק ירקרק וחלק.
* מוספים שמיר קצוץ ומגישים.
* ניתן להוסיף למרק גם כמה קוביות קרח, על מנת שיהיה קר מיד לאחר טחינת המרכיבים.