לכבוד ראש השנה, תבליני מימון מציעה מתכונים טעימים וקלים להכנה: בשר בקר מבושם ומהיר
לכבוד ראש השנה, תבליני מימון מציעה מתכונים טעימים וקלים להכנה: בשר בקר מבושם ומהיר
חומרים:
2.5 ק"ג נתח פילה מדומה (פאלש פילה)
כף כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
1-1.5 כפות רוזמרין
1/8 כפית כוסברה יבשה
1 כף גריל עוף
2 כפות שבבי בצל מטוגן
1/4-1/2 כוס שמן זית
8 שיני שום קלופות
10 גרגרי פלפל שחור
אופן ההכנה:
לערבב את כל התבלינים ביחד – למעט השמן והשום.
לעשות בבשר חתכים קטנים ולנעוץ בו את שיני השום. להניח את הבשר במרכז יריעה גדולה של נייר אלומיניום. היריעה צריכה להיות מספיק גדולה כך שאפשר יהיה לסגור בעזרתה את הבשר מסביב – ושעדיין יישארו מעליה 2-3 ס"מ רווח, אחרי ש"סוגרים" עם נייר האלומיניום.
לפזר מסביב לבשר את תערובת התבלינים. לשפוך מעל לבשר את השמן. לסגור את יריעת האלומיניום בצורת מעטפת ולהשאיר את הקצה מעט פתוח.
לצלות בתנור 2.5 שעות בחום בינוני-גבוה ( 180 – 200 מעלות). להוציא מהתנור ולהפריד בין הבשר לרוטב. לשמור את הרוטב בצד, לשעת ההגשה. להניח לבשר לנוח מעט לפני שפורסים. להחזיר לחימום קצר בתנור לפני ההגשה. להגיש עם הרוטב.