באדיבות הקונדיטור מיקי שמו, מבעלי רשת "שמו הקונדיטוריה".
באדיבות הקונדיטור מיקי שמו, מבעלי רשת "שמו הקונדיטוריה".
חומרים (ל-40 יח')
1 ק"ג קמח מנופה
50 גר' שמרים טריים / שקית שימרית
50 גר' סוכר
5 גר' מלח
700 מל' מים פושרים
אופן ההכנה:
* מערבבים את כל החומרים בקערת המיקסר עד 10 דקות במהירות איטית עד בינונית בעזרת "וו לישה" – עד שהבצק דליל ודביק מאוד.
* מתפיחים בקערה כשעה (עד הכפלת הנפח).
* אחרי שעה מוציאים את כל האוויר מהבצק ומתפיחים שוב שעה.
* מחממים שמן בסיר עמוק.
* מוציאים עם כפות הידיים הרטובות מעט בשמן את הבצק ולוקחים מהבצק ויוצרים (בעזרת מתיחה) צורה של "כעך" עם חור באמצע.
* מטגנים מ-2 הצדדים כ-3 דקות מכל צד.
* מוציאים מהשמן, מסננים וטובלים בסוכר.
* כמה סוכר? יש כאלו ששמים מעט מאוד סוכר עד כף אחת מכיוון שאת הבצק טובלים בסוכר ולכן הוא מתוק מאוד.