מתכון לסופגניית ריבת חלב המתכון באדיבות בן עמי ברתיני שביט – קונדיטוריית בן עמי
מתכון לסופגניה עם ריבת חלב. מאת: בן עמי ברתיני שביט – קונדיטוריית בן עמי
המצרכים הדרושים עבור הסופגניות של בן עמי:
1 ק"ג קמח
80 גר' שמרים
כף סוכר
¾ כוס סוכר
½ כוס חלב פושר
200 גר' חמאה מומסת
4 חלמונים
2 כפות קוניאק
גרידת לימון
תמצית וניל
2 כוסות חלב פושר
למילוי הסופגניה בריבת חלב:
100 גר' ריבת חלב
50 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
* מערבבים את השמרים + 1 כף סוכר+ חצי כוס חלב פושר לשים בצד עד שיתחיל לתסוס.
* בקערת המיקסר שמים את כל שאר החומרים, מוסיפים את השמרים ומערבבים.
* לשים במקום חם לשעה וחצי עד שהבצק מכפיל את נפחו.
* ללוש את הבצק התפוח ביד פעם שניה ולתת לו לתפוח עוד שעה.
* ליצור כדורים ביד, לשים על מגש עם קמח לעוד חצי שעה לתפיחה נוספת.
* לטגן בשמן עמוק עד שזהוב משני הצדדים.
הכנת המילוי:
בסיר נפרד לחמם על אש קטנה את השמנת ולערבב עם ריבת החלב
להוריד מהאש ולהזריק לסופגניה.
אפשרות לעיטור הסופגניה:
לטבול את הסופגניה בקערה עם ריבת חלב או עם קרם פטיסייר
או לחילופין להזליף מלמעלה על גבי הסופגניה בעזרת נייר זילוף את ריבת החלב.
למתכוני סופגניות נוספים לחצו כאן