במקום לטבול פלחי תפוח בדבש משלבים את שניהם בעוגה קלילה וטעימה. לדבש כאן נוכחות מתונה יחסית (ועל כן צבע העוגה נותר בהיר). מרכז הבמה שמור לתפוחים, המשולבים בבצק ומונחים כמניפה על פני העוגה. גם הסיידר (המוגז) משתתף בחגיגה.
באדיבות רות אוליבר לאתר בישולים של אסם
במקום לטבול פלחי תפוח בדבש משלבים את שניהם בעוגה קלילה וטעימה. לדבש כאן נוכחות מתונה יחסית (ועל כן צבע העוגה נותר בהיר). מרכז הבמה שמור לתפוחים, המשולבים בבצק ומונחים כמניפה על פני העוגה. גם הסיידר (המוגז) משתתף בחגיגה.
באדיבות רות אוליבר לאתר בישולים של אסם
חומרים לתבנית בקוטר 24 ס"מ:
לעוגה:
4 ביצים קטנות
200 גרם (1 כוס) סוכר
210 גרם (1/2 1 כוסות) קמח תופח אסם
2 חבילות (160 גרם) אינסטנט פודינג וניל אסם
קורט מלח
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
1 בקבוק (330 מ"ל) סיידר מוגז
75 גרם חמאה מומסת/שמן (לגרסת פרווה)
1 תפוח גדול מזן גרני סמיט קלוף וחתוך לקוביות קטנות
לציפוי:
3 תפוחי עץ מזן גרני סמיט חצויים, קלופים ופרוסים דק
60 גרם חמאה/מרגרינה מומסת (לגרסת פרווה)
60 גרם (3 כפות) דבש
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.
- מקציפים ביצים וסוכר 8 דקות לקצף בהיר ותפוח.
- מערבבים קמח, פודינג וניל, מלח וקליפת לימון בקערה נפרדת.
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את החומרים היבשים, הסיידר והחמאה המומסת לסירוגין. מערבלים עוד דקה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים קוביות תפוחים לבלילה ומערבבים קלות. יוצקים לתבנית ומסדרים מעל את פרוסות התפוחים בצורה יפה.
- מחממים דבש וחמאה במיקרוגל עד שהחמאה נמסה ומורחים על פרוסות התפוחים (משאירים מחצית מהתערובת לסיום האפייה).
- אופים 40-35 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
- מחממים שוב במיקרוגל את יתרת תערובת הדבש והחמאה ומורחים על העוגה החמה. מצננים.
- שומרים במקרר עד 3 ימים. מביאים לטמפ' החדר לפני ההגשה.