מתכון לעוגיות רומיאס באדיבות "לחמי"
המתכון באדיבות "לחמי"
צנתר "רומיאס" או "סולטן" , להשיג בחנויות מתמחות
בצק פריך רומיאס לזילוף :
250 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
40 גרם חלבון
2 גרם מלח ( קורט )
300 גרם קמח
אופן הכנה:
במיקסר עם וו גיטרה נקרים חמאה, נוסיף אבקת סוכר. ניתן למסה לתפוס מעט נפח.
נוסיף את הקמח והחלבון לסירוגין ונערבל רק עד שהמסה אחידה.
נעביר לשק זילוף עם צנתר רומיאס ונזלף על גבי מגש ונייר אפייה או סילפט ( נייר אפייה מסיליקון).
קרמל פיצוחים למילוי:
100 גרם סוכר
100 גרם גלוקוז (בחנויות מתמחות)
100 גרם חמאה
25 גרם שקד פרוס
25 גרם פיסטוק קצוץ
25 גרם גרעיני דלעת
25 גרם גרעיני חמנייה
אופן הכנה:
בסיר על אש קטנה נביא לרתיחה סוכר, גלוקוזה וחמאה. נוסיף את תערובת הפיצוחים, נערבב היטב ונוריד מהאש. ניצק על מגש ונייר אפייה וניתן לקרמל להתקרר.
הכנת העוגיות :
על מגש ונייר אפייה או סיליקון לאפייה מזלפים "כתרים" של בצק פריך לזילוף.
בכל חור מניחים תלולית קטנה של קרמל פיצוחים ואופים.
אפייה בטורבו: C 155 , 9 – 8 דק'.
העוגיות דקות מאוד ,זהירות לא לשרוף !
נניח להתקרר בחוץ ונאחסן בכלי אטום.