חג השבועות וחגיגת מאכלי החלב הם הזדמנות מצוינת לנתח את אחד המאכלים הפופלרים ביותר בישראל – הגבינה. הדיאטנית המחוזית של מחוז המרכז במכבי שירותי בריאות, הגב' שלי משל, מסבירה את יתרונות הגבינה ומה שיש בה
חג השבועות וחגיגת מאכלי החלב הם הזדמנות מצוינת לנתח את אחד המאכלים הפופלרים ביותר בישראל – הגבינה.
הדיאטנית המחוזית של מחוז המרכז במכבי שירותי בריאות, הגב' שלי משל, מסבירה את יתרונות הגבינה ומה שיש בה:
- חלבון
הגבינות, כמו כל מוצר מהחי, מכילות חלבון מלא באיכות ביולוגית גבוהה. החלבון תורם לבניית רקמות הגוף ולתחושת שובע. - סידן
מינרל החשוב לתפקוד תקין של העצם. שימו לב כי כמות הסידן משתנה בין סוגי הגבינות וגם בין היצרניות השונות. כדאי להציץ על הסימון התזונתי ולבדוק כמה מ"ג סידן מכיל המוצר. מצאתם שני מוצרים מקבילים עם תכולת סידן שונה? בחרו את זה עם התכולה הגבוהה יותר. - ויטמין D
- שחקן נוסף בבריאות העצם. ויטמיןD מיוצר בגוף באופן טבעי בזמן חשיפה לשמש, אך בניגוד למה שחשבנו פעם- גם בישראל שטופת השמש, לא מעט אנשים סובלים ממחסור בוויטמין D. מוצרי חלב רבים מועשרים היום בויטמין D. גם פה- חפשו את הסימון על האריזה.
- שומן
- צריכה גבוהה של שומן רווי יכולה לגרום לעלייה במשקל ולהגביר את הסיכון למחלות לב וכלי דם. מומלץ לצרוך גבינות רזות, המכילות עד 5% שומן. לשמחתנו, יש כאלו בשפע: קוטג', גבינה למריחה, בולגרית, צפתית, ריקוטה ועוד. רק תבחרו! אם בכל זאת החלטתם להתפנק בגבינה שמנה לכבוד החג, עשו זאת במידה.
- לקטוז
- מה לא אמרו עליו… ובכל זאת, בואו נעשה קצת סדר: הלקטוז הוא סוכר החלב. במצב תקין, הוא עובר ספיגה במעי הדק. אצל אחוז מסוים מהאוכלוסייה קיימת אי סבילות ללקטוז- המלווה בדרך כלל בתופעות כמו שלשולים, גזים, ונפיחות.
אז זה טוב או רע?
כאמור, ישנם מרכיבים טובים וישנם כאלו שפחות. כמו עם רב הדברים בעולם התזונה, כדאי לצרוך במתינות וליהנות מהיתרונות!
כתבות נוספות בנושאי מגשי אירוח חלבי, מתכונים חלביים ובכלל בנושא החלב ומוצריו ניתן למצא כאן באתר הזה