כל מאסטר שף-בשאיפה יודע שאין כמו חגי ישראל כדי להדגים את הכישורים הקולינריים שלו קְבל משפחה וחברים. כשכולם מתכנסים יחדיו לארוחה חגיגית, זו הזדמנות פז לשלוף מהכובע כמה שפנים גסטרונומיים מפתיעים ולקטוף קצת מחמאות טריות.
כל מאסטר שף-בשאיפה יודע שאין כמו חגי ישראל כדי להדגים את הכישורים הקולינריים שלו קְבל משפחה וחברים. כשכולם מתכנסים יחדיו לארוחה חגיגית, זו הזדמנות פז לשלוף מהכובע כמה שפנים גסטרונומיים מפתיעים ולקטוף קצת מחמאות טריות.
אך אליה וקוץ בה: עם הדודה שרגישה ללקטוז, הגיס שהפך טבעוני, אמא שפצחה בדיאטת כאסח והקטנים שרוצים רק שוקולד, זה עלול להיראות לרגע כאילו מרחב התמרון שלכם הולך ונעלם…
ובכן, הסירו דאגה מלבכם – לכבוד החג ליקטנו בקפידה כמה אוספי מתכונים משובחים מבית היוצר של כמה שפים וקונדיטורים נפלאים ואפילו מאסטר שף אחד, כך שבחג הביכורים הקרוב תוכלו להציע משהו לכל אחד ואחת ולהרשים את השופטים החשובים באמת.
למתפנקים
אין ויכוח על כך ששבועות הוא גן עדן לחובבי המתוק, שהרי הקינוחים העשירים, המושחתים והמפנקים ביותר נשענים בכבדות על חלב, שמנת, חמאה וחבריהם. הקונדיטורית נטלי לוין, האחראית לבלוג הממיס עוגיו.נט תפתח לכם את התיאבון ובענק עם מתכונים חגיגיים לשבועות, ובתור סיפתח תראו את עוגת הגבינה הזאת… בנוסף, מומחית ידועה בתחום הפינוקים היא קרין גורן, שמביאה את פצצת הגבינה/שוקולד המרהיבה הזו המאיימת להחריב דיאטות ברחבי הארץ. ובכל זאת, חיים רק פעם אחת…
למתנזרים
עבור מי שהשליכו מעליהם את החלב ומוצריו, בין אם מטעמים אידיאולוגיים או בריאותיים, החוברת הצבעונית והמושקעת של הבלוגרית נופר יערי תעשה את העבודה מצוין. בתור האחראית לבלוג הבישול הטבעוני האסתטי והנגיש "לא על החסה לבדה", לקחה על עצמה נופר פרויקט משמח וקיבצה אוסף מתכונים לשבועות שאינם מצריכים שימוש בחלב ומוצריו השונים. בחוברת תמצאו מגוון של אפשרויות טבעוניות הכולל קישים, פסטות, ממרחים, גבינות וכמובן עוגות שנראים ונשמעים יוצא מן הכלל. את החוברת ניתן לרכוש כאן במחיר סמלי של 40 ₪. גם אתר הצמחונות והטבעונות הישראלי מגיש השנה אוסף נאה של מתכונים טבעוניים ומצרף על הדרך גם כמה טיפים ותחליפים לרכיבי חלב נפוצים.
לבריאים
לאתלטים ולדיאטטים שמקפידים על תזונה נכונה גם בחגים, חברת דנונה ארגנה תכנית לארוחת שבועות מ-א' ועד ת', והכל בשילוב יוגורט – היפה לבריאות מכל מאכלי החלב. 6 מנות שנראות מצויין ומבטיחות שלא להעמיס יותר מדי קלוריות מחכות ממש כאן. וכבונוס, השף תום פרנץ ילווה אתכם בסרטוני וידאו וילמד אתכם איך לבשל את הארוחה כמו מקצוענים.
לאנינים
אם אתם מיטיבי לכת ומוכנים להשקיע בבישול עד הסוף, אוסף חג השבועות של מגזין "על השולחן" מכיל כמה מתכונים מרשימים במיוחד. ב"על השולחן" לא הולכים סחור-סחור: כאן תמצאו מתכונים מתוחכמים, חלקם מכילים רכיבים יוצאי דופן– אבל התוצאות בהתאם, שובות את העין ואת החיך. שלל עוגות גבינה, קישים, לזניות ומאפים ממתינים לטאץ' האישי שלכם.
לגמדים
ולא שכחנו גם את האורחים הצעירים, עבורם מצאנו את האוסף הנחמד הזה באתר "טיפת חלב ברשת". תוכלו למצוא שם כמה רעיונות למנות פשוטות שיקנו את לבם של הקטנים – ובדרך בוודאי גם את של כמה מהגדולים. למנות מעט מתוחכמות יותר ועדיין עם קריצה שובבה, היכנסו לאתר מתוקים שלי, שם שירלי נמש (היא חן שוקרון) עושה חיל עם מנות יפהפיות ושילובי טעמים מסקרנים ועם זאת נגישים עד מאוד.
והרי לכם – שפע של אפשרויות לחג שבועות מגוון, טעים ושמח. כל מה שנשאר לכם לעשות הוא לגשת למטבח עם מקבץ המתכונים שקורצים לכם במיוחד ולחולל את הקסם שלכם. בתיאבון!